Kouvolan Sivistys- ja Urheilutalo Säätiön hallitus päätti maaliskuussa pitämässään kokouksessa myöntää 500 euron stipendin kouvolalaisen Black Diamond Cheerleaders ry:n maajoukkue-edustajille. Tänä vuonna 17 vuotta täyttävät Aino Korhonen ja Emmi Ikonen ovat ensimmäiset kouvolalaiset nuoret, jotka on valittu kilpacheerleadingin sekamaajoukkueeseen, Team Finland Junior Coediin.

Aino ja Emmi ovat ikäisekseen jo kokeneita urheilijoita cheerleadingissa. Aino on harrastanut kilpacheerleadingia Kouvolassa Black Diamond Cheerleadersissä jo liki kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä hän kilpailee kotiseurassaan SM-tasolla sekä valmentaa youth-ikäisten kilpajoukkuetta. Hän aloitti syksyllä myös opinnot Kouvolan Lyseon Lukion urheilulinjalla. Emmi on harrastanut lajia seitsemän vuotta ja toimii myös youth-ikäisten kilpajoukkueen valmentajana. Tytöt ovat päässeet nauttimaan menestyksestä ennenkin yhdessä voittaessaan minien kilparyhmän kanssa pohjoismaiden mestaruuden vuonna 2018 Ruotsissa.

MM-kisat Orlandossa 24.4.-26.4.

Ainon ja Emmin MM-kisaprojekti alkoi viime syyskuussa Tampereella järjestetyissä karsinnoissa. Team Finland Junior Coed on koottu motivoituneista ja lahjakkaista nuorista ympäri Suomen ja se edustaa tasa-arvoa parhaimmillaan, sillä samassa joukkueessa urheilee sekä tyttöjä että poikia. Joukkue edustaa Suomea kilpacheerleadingin MM-kisoissa USA:n Orlandossa huhtikuussa 2024.

Aikuisten kilpacheerleadingin maajoukkueet toimivat Suomen Cheerleadingliiton alla, mutta juniorimaajoukkueiden toiminta on seurajohtoista. Juniorien suomenmestari saa oikeuden MM-projektin järjestämiseen ja nyt projektia vetää tamperelainen Dream Team Cheerleaders. 

Team Finland Junior Coedilla oli ensimmäinen kahdeksasta yhteisestä leiristä viime vuoden lokakuussa. Sen jälkeen joukkue on harjoitellut viikonloppuleireillä noin kerran kuussa, minkä lisäksi on ollut omatoimitreenejä oman stunttiryhmän kanssa 2-3 kertaa leirien välillä.

Lajin junioriurheilu toimii täysin omavaraisesti ja joukkueen kausikustannukset ovat lähes 6 000 euroa/urheilija, mikä koostuu leirityksistä, valmennuksesta, varusteista, kilpailumatkasta sekä MM-kilpailujen osallistumismaksusta.

Ainon ja Emmin MM-projekti huipentuu huhtikuussa kymmenpäiväiseen kisamatkaan Orlandoon. Maailmanmestarit ratkotaan 24.4.-26.4.2024.

Kouvolan Sivistys- ja Urheilutalo Säätiö tunnetaan pitkäaikaisena apurahojen jakajana ja vuodesta 1982 alkaen se on jakanut kouvolalaisille yhdistyksille ja yksityishenkilöille yli 500 000 euroa. Säätiön omistamat kiinteistöt, joista se saa vuokratuottoja toimintansa rahoittamiseen, ovat vaatineet viime vuosina mittavia remontteja, viimeisimpänä vuonna 2022 valmistunut Ässätornin julkisivuremontti. Apurahoja ei ole pystytty jakamaan säännöllisesti, mutta tavoitteena on jatkossakin tukea kouvolalaista urheilu- ja sivistystoimintaa.

© 2024 | Kouvolan Sivistys- ja Urheilutalo Säätiö