Kouvolan Sivistys- ja Urheilutalo Säätiö päätti viime vuoden lopulla jakaa kolme 1 500 euron stipendiä kouvolalaisten nuorten urheilu- ja sivistystoiminnan tukemiseen. Stipendien saajat ovat Koski-Golf ry:n junioritoiminta, Kouvolan Hiihtoseuran mäkijaosto ja Kouvolan Musiikkiluokkien Tuki ry.

Säätiö tunnetaan pitkäaikaisena apurahojen jakajana ja vuodesta 1982 alkaen se onkin jakanut kouvolalaisille yhdistyksille ja yksityishenkilöille sivistykselliseen ja urheilulliseen toimintaan yli 500 000 euroa.

- Säätiön omistamat kiinteistöt, joista se saa vuokratuottoja toimintansa rahoittamiseen, ovat vaatineet viime vuosina mittavia remontteja, viimeisimpänä meneillään oleva Ässätornin julkisivuremontti. Emme ole pystyneet jakamaan apurahoja säännöllisesti, mutta tavoitteenamme on jatkossakin tukea kouvolalaista urheilu- ja sivistystoimintaa, kertoo säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Auvo Hyyrynen.

Koski-Golfista ponnistetaan kansainvälisille kentille

Koski-Golfissa on yli sata aktiivisesti golfia harrastavaa junioria alle kouluikäisistä nuoriin aikuisiin asti. Seurassa on luotu erinomaiset mahdollisuudet lajin yksilö- sekä ryhmäharjoitteluun ja harjoitusryhmiin on myös helppo tulla kokeilemaan lajia. Suomen Olympiakomitea myönsi Koski-Golfin junioritoiminnalle vuonna 2021 Tähtiseura-laatumerkin.

Viime vuosina seuran juniorit ovat saavuttaneet useita joukkue- sekä henkilökohtaisia suomenmestaruuksia ja kirkkain kärki pelaa jo kansainvälisillä kentillä.

- Junioritiimi otti tiedon stipendin myöntämisestä vastaan innostuneesti ja kiitollisena. Stipendi tullaan käyttämään kotikentällä ensi kesänä pelattavien SM-kisojen valmistautumiseen ja kilpailuasuihin sekä edelleen jaettavaksi seuran junioreille henkilökohtaisina stipendeinä, toteaa Koski-Golf ry:n toiminnanjohtaja Mika Niinimäki.

Mäkihyppy uuteen nousuun

Kouvolan Hiihtoseuran mäkihyppyjaosto on elvyttänyt mäkihyppytoiminnan Kouvolassa käynnistämällä aktiivisen junioritoiminnan ja kunnostamalla olemassa olevia sekä rakentamalla uusia harjoituspuitteita talkoovoimin. Mäkien muovitusten ansiosta Palomäen mäkikeskuksessa on nyt mahdollisuudet lajin ympärivuotiseen harrastamiseen.

Seurassa on järjestetty useita uusien harrastajien kokeilupäiviä ja harrastuksen aloittamisen kustannukset on pyritty pitämään mahdollisimman matalina. – Saamamme stipendi tukee meitä tässä tavoitteessa suuresti ja tulemmekin käyttämään stipendin junioreiden mäkivarusteiden hankintaan, kertoo mäkijaoston puheenjohtaja Tuomas Karavirta.

Meneillään olevaan kilpailukauteen seurasta on osallistunut kymmenkunta junioria menestyen erinomaisesti. Uusien harrastajien rekrytointia jatketaan jälleen kilpailukauden päätyttyä.

Musiikkkiluokat Kouvolassa 50 vuotta

Kouvolan musiikkiluokat on tehnyt jo 50 vuoden ajan ansiokasta ja pitkäjänteistä työtä lasten ja nuorten musiikkikasvatuksessa. Musiikkiluokat toimivat tällä hetkellä Kaunisnurmen koululla ja Kouvolan Yhteiskoululla. Lisäksi edustuskuorossa on mukana myös lukiolaisia.

Musiikintuntien ja kerho- sekä bänditoiminnan lisäksi musiikkiluokat tekevät yhteistyötä Pohjois-Kymen musiikkiopiston, Kouvolan Teatterin ja Kymi Sinfoniettan kanssa mm. kummisoittajatoiminnan ja yhteisten konserttiprojektien muodossa. Tänä vuonna osa musiikkiluokista osallistuu Suomen Kansallisoopperan koululaisooppera Lähteeseen.

- Vuosien varrella Kouvolan musiikkiluokilla on opiskellut lähes 2 000 lasta ja nuorta. Stipendin turvin on tarkoitus järjestää jotain erityistä 50-vuotisjuhlavuoteen liittyen tämän hetkisille musiikkiluokkien oppilaille, kertoo puheenjohtaja Marja Tuominen-Leivo Kouvolan Musiikkiluokkien Tuki ry:stä, joka on tukenut musiikkiluokkien toimintaa lähes alusta asti.

© 2024 | Kouvolan Sivistys- ja Urheilutalo Säätiö