Stipendit nuorille menestyjille

Satu Temonen, 21.5.2019


Ari Lindeman

Kuvassa vasemmalta hallituksen varapuheenjohtaja Pekka Floman, Heidi Nikkinen, Roosa Raanoja ja hallituksen puheenjohtaja Satu Temonen.

Kuvassa vasemmalta hallituksen varapuheenjohtaja Pekka Floman, Heidi Nikkinen, Roosa Raanoja ja hallituksen puheenjohtaja Satu Temonen.
Säätiö jakoi muutaman vuoden tauon jälkeen stipendit kouvolalaisille urheilun ja kulttuurin saralla menestyneille nuorille.

Kouvolan Sivistys- ja Urheilutalo Säätiö on tänään luovuttanut 1 500 euron suuruiset stipendit ampuma- ja maastohiihtäjä Heidi Nikkiselle sekä tanssija Roosa Raanojalle. Näin säätiö on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen tukemaan kouvolalaista sivistys- ja urheilutoimintaa.

 - Säätiö tunnetaan Kouvolassa apurahojen jakajana, mutta omistamiemme kiinteistöjen kunnostus on niellyt varoja vuosien mittaan. Olemme tehneet töitä talouden tasapainottamiseksi ja halusimme nyt jakaa kohdennetut apurahat kahdelle nuorelle kouvolalaiselle, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Satu Temonen.

Heidi Nikkisellä menestystä urheilussa

Heidi Nikkinen on 18-vuotias ampuma- ja maastohiihtäjä, joka edustaa Kouvolan Hiihtoseuraa. Hän debytoi kansainvälisesti ampumahiihdon nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2017 ja on saavuttanut sen jälkeen kaksi henkilökohtaista MM-mitalia sekä yhden MM-hopean viestijoukkueessa. Maastohiihdossa Nikkinen saavutti menneellä kaudella kaksi SM-kultaa ja yhden hopean ja aikoo pitää molemmat lajit valikoimassaan tulevaisuudessakin. Nikkinen opiskelee Kouvolan Yhteislyseossa ja kuuluu myös Kouvolan Urheiluakatemian top teamiin.

Roosa Raanojalta merkittävää työtä kulttuurin alalla

22-vuotias Roosa Raanoja on valmistunut tanssijaksi vuonna 2016 Pohjois-Karjalan ammattiopistosta. Hän on työstänyt useampia sooloja, koreografioita sekä ohjannut kaksi suurempaa teosta: Plus miinus nollan ja 2.0:n, joissa käsitellään ajankohtaisia teemoja, kuten massaan sulautumista ja välinpitämättömyyttä. Raanoja on lahjakas ja omaääninen tanssija, joka myös opettaa tanssia ja haluaa opettajana ohjata oppilasta kohti oman liikekielen löytämistä. Hän kannustaa päästämään katseet irti peilikuvasta ja kuuntelemaan sen sijaan, mitä kehossa oikeasti tapahtuu.

© 2023 | Kouvolan Sivistys- ja Urheilutalo Säätiö